14.10.2019

KKB Anadolu Veri Merkezi’ne LEED Platinum Sertifikası

Yatırımı ve işletmesi KKB Kredi Kayıt Bürosu tarafından gerçekleştirilen KKB Anadolu Veri Merkezi, alanındaki en üst düzey sertifika olan LEED Platinum yeşil bina sertifikasına sahip oldu. Mimari ve iç mimari tasarımı Manço Mimarlık tarafından yapılan projenin yeşil bina danışmanlığını Erke Tasarım üstlendi.

KKB Kredi Kayıt Bürosu’nun düzenlediği davetli yarışmayı kazanan Manço Mimarlık tarafından tasarlanan KKB Anadolu Veri Merkezi'nin mimarlık ve mühendislik projeleri bütünüyle Revit BIM yazılımında hazırlandı. 

Dünyanın en yeşil veri merkezleri arasında

ABD merkezli USGBC tarafından yapıların sürdürülebilir nitelikleri değerlendirilerek verilen LEED sertifikası, 165 ülkedeki 92.000 proje ile dünyanın en yaygın yeşil bina belgesi. KKB Anadolu Veri Merkezi’nin enerji ve su tüketimini azaltan özellikleri, insan sağlığına zararsız malzemeleri, üstün iç mekân konforu ve tasarımda yenilikçiliği ile almaya hak kazandığı LEED Platinum, alınabilecek en üst düzey yeşil bina sertifikası. Dünya üzerindeki LEED Platinum belgeli veri merkezlerinin toplam sayısı 20'nin altında.

KKB Anadolu Veri Merkezi’nin kazandığı LEED puanlarını buradan görüntüleyebilirsiniz.

Kaynak: mimarizm.com